Hoofdsteden en hoofdbloemen

op augustus 26, 2016

Amsterdam is een van de meest in het oog springende steden van ons land. En net als ieder land een hoofdstad heeft, zo heeft ieder veldboeket een hoofdbloem. De steel die in een bos als eerste de aandacht grijpt. De mooiste zaak van de gracht zogezegd. Dit seizoen is dat de Dahlia.

 

Zoals het belang van onze hoofdstad weinig uitleg behoeft, zo ook de Dahlia. Beide vallen onder de grootsten in hun soort en zijn rijk gedetailleerd. Bovendien zijn de bloemen net als de inwoners van de stad te vinden in alle maten en kleuren. Het is een bonte diversiteit die goed past bij de gezellige diversiteit van mijn zakelijke klanten.

 

Toch zijn beide niet zo voor de hand liggend voornaam. Amsterdam is een van de weinige hoofdsteden waar niet de regering en het staatshoofd gevestigd zijn. Helemaal niet logisch als hoofdstad dus! En waar snijbloemen vaak worden geselecteerd op hun vaasleven was de gesneden Dahlia van oorsprong (tot de hulp van onze kwekers!) geen lang leven beschoren. Maar door hun eigenzinnige karakter zijn beide kopstukken.